اتصال شبکه بیسیم به بخشی جدانشدنی از ملزومات کسبوکار ما تبدیل شده است. در یک شبکه وایفای معمولا از لپتاپها گرفته تا تلفنهای هوشمند، همگی در حال تبادل اطلاعات محرمانه (مثل دادههای کارتهای اعتباری، گذرواژهها و دیگر فایلهای حساس) هستند. چنین مواردی باعث میشود تا شبکه شما ذاتا به هدفی جذاب برای مجرمان سایبری تبدیل شود.
به گزارش شبکه خبری ICTPRESS، هدف اصلی آنها این است که به شبکه تجاری شما نفوذ کرده و اطلاعات محرمانه کسب و کار شما را به دست آورند. بنابراین، برای حفاظت از شبکه وایفای اولین قدم شما باید این باشد که بدانید چگونه میشود فهمید آیا کسی در حال سرقت از شبکه بیسیم شما است.
با توجه به جذابیت اطلاعات محرمانه تبادل شده در یک شبکه بیسیم (به خصوص از نوع تجاری) کاملا مشخص است که شبکه بیسیم تجاری شما تا چه اندازه میتواند در برابر مجرمان سایبری آسیبپذیر باشد. از این رو اولین قدم شما باید این باشد که بدانید چگونه میشود فهمید آیا کسی در حال سرقت از شبکه شما است. برای آگاهی از این موضوع در ادامه با ما همراه باشید.
در این روش شما میتوانید تمام دستگاههای ثبت شده در روتر خود راه مشاهده کنید.
اولین قدم این است که با وارد کردن آدرس آیپی روتر در مرورگر وب وارد صفحه تنظیمات آن شوید. در اغلب موارد این آدرس http://192.168.0.1 یا http://192.168.1.0 است. در صورتی که آدرس روتر شما چیز دیگری است، برای به دست آوردن آن به دفترچه راهنمای روتر مراجعه کنید.
بعد از این که وارد صفحه تنظیمات شدید به دنبال گزینهای به نام Device list یا attached devices بگردید. در این صفحه شما فهرستی از آدرس آیپی دستگاههای متصل به روتر خود را مشاهده خواهید کرد. اگر شما به موردی غیر عادی در انتهای صفحه (آدرس آیپی ناشناس) برخورد کردید به احتمال زیاد روتر شما هک شده است.
Router Checker یک ابزار رایگان است که میتواند تنظیمات اتصال روتر بیسیم شما را بررسی کند. اگر شما در تنظیمات روتر خود استفاده غیرمجاز از یک سرور DNS را مشاهده کردید ممکن است به این معنا باشد که شخص دیگری با تغییر اطلاعات اتصال شما و سرور DNS اتصال اینترنت شما را به سرقت برده باشد.
استفاده از ابزار تحت وب Router Checker ساده و راحت است. در این روش نیاز به دانلود چیزی نیست و تنها کافی است به اینترنت متصل شده و آسیبپذیریهای شبکه خود را بررسی کنید.
ابزارهای کاربردی زیادی در بازار وجود دارد که شما به وسیله آن میتوانید وضعیت شبکه خود را بررسی کنید. بعضی از آنها شامل این موارد هستند:
از طریق این ابزار شما قادر خواهید بود ببینید آیا شبکه شما در وضعیت مناسبی کار میکند یا خیر. همچنین اغلب این ابزار ارزان بوده و هزینه زیادی برای شما ندارد. بعد از این که از هر جهت مطمئن شدید شبکه شما در معرض خطر قرار دارد وقت آن رسیده تا فورا مراحل بعدی برای حفاظت روتر خود از تهدیدات خارجی را انجام دهید.
هر روتری با یک نام کاربری و رمزعبور پیش فرض ارائه میشود. همیشه توصیه میشود به طور مرتب هر چند وقت یک بار این اطلاعات را تغییر دهید. استفاده از شناسه کاربری و رمزعبور پیشفرض تولیدکننده روتر به دلیل مشخص بودن آن صد درصد امنیت شبکه شما را به خطر خواهد انداخت، بنابراین، در اولین فرصت آنها را تغییر دهید.
استفاده از قابلیت کدگذاری ۱۲۸ بیتی روش مناسبی برای امنتر کردن اتصال شما در مقابل هر نوع تهدید بیرونی است. برای انجام آن این مراحل را طی کنید:
WPS عملکردی است که به وسیله آن دستگاهها میتوانند به راحتی خود را حتی با وجود فعال بودن سیستم کدگذاری به روتر و شبکه متصل کنند. برای افزایش امنیت بهتر است این گزینه را غیرفعال کنید.
برای کاملتر شدن سطح امنیت شبکه خود میتوانید (DHCP (Dynamic Host Control Protocol را کاملا غیرقابل کنید. این به این معنا است که شما باید وارد تنظیمات شبکه هر کدام از دستگاههای مورد نظر خود شده و برای اتصال آن به شبکه به صورت دستی یک آدرس آیپی به آن اختصاص دهید.
آخرین موردی که نباید آن را فراموش کرد، بهروزرسانی میانافزار روتر به صورت دورهای است. این کار نیز تا حد قابل ملاحظهای به افزایش امنیت روتر شما کمک میکند.